מתכוני דגים
קלמרי וטבעות בצל בציפוי קריספי
מצרכים:
- קלמרי קפוא
- שמן חמניות Sloboda
- 10-15 כפות פירורי לחם
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 2 כפיות אבקת שום
- 2 כפיות אורגנו
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- טבעות בצל
- קמח
- ביצה
- שמנת חמוצה
- מלפפון
- בצל ירוק
הוראות הכנה:
אוהבים פירות ים? הנה לכם מתכון למנה קיצית נהדרת שהולכת מצויין עם בירה קרה ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותה. גם להכין אותה – קלי קלות. במעדני מניה תמצאו את כל המצרכים הדרושים למתכון: קלמרי קפוא, שמן לטיגון, שמנת חמוצה הכי טעימה שיש וכמובן מבחר בירות מרשים במיוחד.
- קלמרי להפשיר, לשטוף במים קרים ולהניח במסננת כדי שכל המים ירדו. בקערה גדולה לערבב פירורי לחם עם התבלינים. בסיר עמוק לחמם שמן לטיגון עמוק.
- לתוך קערה קטנה לשפוך קצת מתערובת הפירורים ולתוכה לזרוק קצת קלמרי. לצפות אותם היטב בפירורים ולזרוק אחד אחד לשמן רותח לטיגון של 2-3 דקות. לאותה קערה קטנה שוב להוסיף קצת מתערובת הפירורים ועוד קצת קלמרי. לצפות ולטגן.
- אם נשפוך בבת אחת את כל הקלמרי לתוך כל הפירורים הם יהפכו מייד ללחים ואז הקלמרי לא יקבל ציפוי קריספי. לכן אנחנו עושים זאת בשלבים.
- את טבעות הבצל מכינים כמו שמכינים שניצלים. מקמחים כל טבעת, אחר כך טובלים אותה בביצה ואז בתערובת הפירורים. מטגנים באותו שמן בו טיגנו את הקלמרי.
- מה שחשוב – זה שמן מעולה לטיגון. שמן חמניות של Sloboda בדיוק עונה על הדרישה. סוג השמן הזה עובר הליך מיוחד של חימום המאפשר לו להיות הרבה יותר צלול וללא ריחות וטעמי לוואי.
- להכנת רוטב שמנת, מערבבים שמנת חמוצה עם מלפפון מגורד, בצל ירוק קצוץ ומעט מלח.