מתכוני מנות ראשונות
מצרכים:
מצרכים פטה הכבד:
- 700 גרם כבדי עוף, מנוקים היטב
- 2 בצלים לבנים גדולים
- 2 גזרים מקולפים
- 3 כפות שמן צמחי
- 100 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
- מלח, פלפל לבן לפי טעם
מצרכים לריבת הבצל:
- 5 בצלים בינוניות, 4 כפות שמן צמחי, 1 כוס סוכר חום, 1/2 כוס יין אדום
- 1/2 כוס חומץ בלסמי
- 1/2 כפית כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כפית מלח
הוראות הכנה:
אופן ההכנה פטה הכבד:
- חותכים את הבצל וגזר לפרוסות בינוניות
- את הכבדים חותכים ל-2 אונות
- מחממים שמן צמחי בסיר רחב ושמים בו הבצל, הגזר והכבדים. מתבלים במלח ופלפל.
- ומטגנים אותם עד שהבצל והגזר יתרככו לגמרי והכבד משנה את צבעו מכל הכיוונים אפשר לחתוך אחד ולבדוק אם הוא מוכן עד הסוף, אם כן, סוגרים את האש.
- יש לסגור את הסיר בזמן הטיגון. סגירת המכסה מאיצה את תהליך הבישול.
- מניחים במעבד מזון חמאה ומעליה מניחים את הבצל, הגזר והכבדים. חשוב מאוד מאוד שגם הבצל והגזר וגם הכבדים יהיו חמים מאוד, הישר מהסיר. טוחנים עד שנוצר ממרח חלק לגמרי.
- מעבירים את הממרח לתבנית עם הניילון הנצמד ומכסים למעלה עם עוד ניילון נצמד.
- מעבירים למקרר ללילה או עד שהפטה מתקרר לגמרי ומתייצב.
אופן ההכנה ריבת הבצל:
- לקצוץ את הבצלים הסגולים ולטגן בשמן עד להזהבה בינונית.
- להוסיף את הסוכר החום, היין האדום, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל השחור.
- להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהתערובת נעשית סמיכה ולא נוזלית.
- להגשה הופכים את הפטה על צלחת הגשה, פורסים למנות או מגישים שלם לשולחן. מקשטים עם ריבת בצל.
- לחמם טוסטונים, לחתוך את פטה הכבד לפרוסות, להניח על הטוסטונים, להוסיף ריבת בצל מלמעלה ולהתענג.
- בתיאבון!
בתאבון!
שתפו: