מתכוני מרקים

רכיבים:

  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים
  • 1-2 שיני שום טרי
  • ½ 1 כוסות עדשים כתומות (רצוי מהסוג הבהיר)
  • 2 כפיות מלח
  • מעט פלפל שחור
  • ½ כפית כמון
  • ⅓ כפית כורכום
  • ¼ כפית תבלין חוואיג׳ למרק (לא חובה)
  • 1 כפית אבקת מרק (לא חובה)
  • ½ 1 ליטר מים
  • חופן כלי כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  • למלא סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבנייה, להרתיח את המים להכניס את העגבניות ולבשל כחמש דקות. לסנן ולהמתין כמה דקות שיתקרר ולקלף.
  • בינתיים לשים בסיר 4 כפות שמן, להוסיף את הבצלים הקצוצים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים קלות. להוסיף את השום המגורד ולהמשיך לטגן עוד כדקה.
  • להוסיף את הבטטה, לחתוך גס את העגבניות ולהוסיף לסיר, לטגן כמה דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים חוץ מהבזיליקום. להנמיך את האש לבינונית לתבל ולבשל כ 40 דקות.
  • בינתיים אפשר להכין את הקרפלך. לטחון את המרק, אני אוהבת לטחון גס שיישארו חתיכות קטנטנות. להחזיר לסיר ולהוסיף את השמנת, לבדוק טעמים ולבשל עוד כמה דקות על האש.
  • לחלק את המרק לקעריות לפזר את הבזיליקום מעל.
בתאבון!

שתפו: