מתכוני מרקים

רכיבים:

  • בצל גדול חתוך לקוביות
  • כרישה חתוכה לקוביות
  • בטטה בינונית חתוכה גס
  • 2 שיני שום מגורדות
  • קילו עגבניות יפות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כפית סוכר
  • ליטר וחצי מים
  • שמנת לבישול 10%
  • 3 כפות בזיליקום קצוץ
  • 1/2 קוביית גבינת עיזים מגורר גס
  • שקית קרפלך “למרק” של מניה או קרפלך גבינה (הוראות הכנה רשומים על האריזה)

הוראות הכנה:

  • למלא סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבנייה, להרתיח את המים להכניס את העגבניות ולבשל כחמש דקות. לסנן ולהמתין כמה דקות שיתקרר ולקלף.
  • בינתיים לשים בסיר 4 כפות שמן, להוסיף את הבצלים הקצוצים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים קלות. להוסיף את השום המגורד ולהמשיך לטגן עוד כדקה.
  • להוסיף את הבטטה, לחתוך גס את העגבניות ולהוסיף לסיר, לטגן כמה דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים חוץ מהבזיליקום. להנמיך את האש לבינונית לתבל ולבשל כ 40 דקות.
  • בינתיים אפשר להכין את הקרפלך. לטחון את המרק, אני אוהבת לטחון גס שיישארו חתיכות קטנטנות. להחזיר לסיר ולהוסיף את השמנת, לבדוק טעמים ולבשל עוד כמה דקות על האש.
  • לחלק את המרק לקעריות לפזר את הבזיליקום מעל.
בתאבון!

שתפו: