מתכוני סנדוויצ'ים

מצרכים:

  • מצרכים להמבורגר שרימפס:
  • (ל- 4 יחידות)
  • 400 גר’ שרימפס
  • 3 כפות עירית קצוצה
  • 1 שן שום
  • 1 כפית לא מלאה של מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית צ’ילי גרוס
  • 1 כף קמח
  • לחמניות המבורגר
  • מצרכים לרוטב בוטנים:
  • מיונז
  • חמאת בוטנים
  • מצרכים לצ’יפס בטטה:
  • 1 בטטה גדולה
  • אבקת טמפורה
  • מים קרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית שמיר יבש
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

יום העצמאות נועד אומנם לציין את ההכרזה על הקמת מדינת ישראל, אך לרובנו הוא פשוט סיבה מצוינת לעורך פיקניק בחיק הטבע, או אפילו במרפסת הדירה. לא סתם קוראים לו יום המנגל הלאומי ולא סתם שיש חוק, לפיו מותר ביום זה להדליק מנגל מעל ומתחת לראשיהם של השכנים. מזל שאין חוק שמחייב לשים בשר על המנגל, כי השנה על המנגל שלי יהיו רק שרימפס. כן, כן, גם שישליק שרימפס וגם המבורגר משרימפס.

למי שטרם טעם את הפלא הזה, כדאי מהר לרוץ למעדני מניה להצטייד בכל המצרכים. כי את השרימפס לאירועים מיוחדים ובכלל אני קונה רק שם. להגשה חגיגית עוד יותר אני אפנק את האורחים שלי ברוטב בוטנים שאמרח בלחמנייה ובצ’יפס בטטה אותו אני אטגן בטמפורה עם תבלינים.

הכנה:

  • את השרימפס להפשיר, לנקות מזנבות ולחתוך דק דק. להעביר לקערה, אליה להוסיף עירית קצוצה, שום קצוץ ושאר המרכיבים. לערבב היטב וממש ללוש במשך כמה דקות, כדי שהמסה תהפוך לדביקה. להכין ממנה קציצות עבות ולהניח על גריל חם. לטגן 2-3 דקות מכל צד.
  • להכנת רוטב בוטנים יש לערבב מיונז עם חמאת בוטנים. אני השתמשתי במיונז על בסיס שמן זית. מוצר מעולה ומומלץ. על 3 כפות מיונז לשים 1 כף חמאת בוטנים. את הרוטב הזה למרוח על לחמניות, מעל להניח כמה עלים ירוקים וקציצת שרימפס.
  • את הבטטה קלפו וחתכו לרצועות דקות. בקערה נפרדת הכינו בלילת טמפורה. אני קונה אבקה מוכנה אותה צריך רק לערבב עם מים קרים למרקם של שמנת חמוצה. את בלילת הטמפורה המוכנה שפכו על רצועות בטטה, ערבבו היטב וחממו שמן לטיגון עמוק. כשהשמן יהיה חם, זרקו לתוכו את רצועות הבטטה העטופות בבלילה, אחת אחת כדי שלא יידבקו. לטגן 2-3 דקות.
בתאבון!

שתפו: