מתכוני דגים

הליבוט עם רוטב חמאה על פריקה עם תפוחי עץ ודובדבנים

מצרכים:

  • דג הליבוט
  • מלח
  • מצרכים לפריקה:
  • 2 כוסות פריקה
  • 2-3 גזרים
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1-2 תפו”ע ירוקים
  • חופן גדולה של דובדבנים יבשים או חמוציות
  • 2-3 שיני שום
  • 1 כפית גרדת לימון
  • 1 כף דבש
  • 2 כפיות מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון
  • מצרכים לרוטב חמאה:
  • 1 + 1/4 כוס יין לבן יבש
  • 1/4 כוס חומץ בן יין לבן (במקום אפשר להוסיף יותר יין)
  • 2-3 בצלי שאלוט
  • 200 גר’ חמאה
  • כ- 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית דבש
  • 1/2 כפית חרדל רוסי
  • 1/4 כפית פלפל לבן

הוראות הכנה:

לאורחים היקרים שלכם בנובי גוד, אתם בוודאי רוצים להגיש מטעמים משובחים. בשביל זה לא חייבים לקנות חומרי גלם יקרים. יותר חשוב שיהיו איכותיים ולא שגרתיים. והנה לכם דוגמה.

במעדני מניה יש עכשיו מבצע שווה על דג הילבוט – רק 69 ₪ לקילו (עד 19/12/18). מדובר בדג נדיר, טעים להפליא ובריא במיוחד. כמעט אין בו עצמות ונוזלים מיותרים, רק בשר עסיסי, רך ועדין. ולדעתי הוא הרבה יותר משובח וטעים מלוקוס. וכתוספת לדג אפשר להכין פריקה מחיטה ירוקה מעושנת, עם ירקות שורש, תפוח עץ ודובדבנים. ועל כל זה למזוג רוטב חמאה עם יין לבן. אז מי אמר אני ולא קיבל? רשמו את המתכון.

הכנת פריקה:

  • פריקה להשרות במים קרים למשך שעה וחצי. לשטוף על מסננת ולתת לכל הנוזלים לרדת.
  • לטגן במחבת עם שמן את הגזרים ושורש הפטרוזיליה, אותם יש לחתוך לקוביות קטנות ואחידות. לטגן 2-3 דקות. להוסיף קוביות קטנות של תפו”ע, שום חתוך דק, גרדת לימון ולטגן 2-3 דקות נוספות. להוסיף דובדבנים ופריקה ולטגן עוד כמה דקות.
  • להעביר את תכולת המחבת לסיר בישול, להוסיף 3 כוסות מים, מלח ופלפל. לערבב היטב, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כ- 30 דקות. פריקה צריכה להיות רכה. אם יש צורך הוסיפו עוד מים ואם יש יותר מדי מים, פשוט הגבירו את האש ותנו לנוזלים להתאדות.

הכנת רוטב:

  • למחבת לשפוך יין וחומץ בן יין, להוסיף בצלים חתוכים דק ולתת לזה לרתוח על אש גבוהה, עד שהנוזל מצטמצם לכדי 2 כפות. להוריד את האש למינימום ולהוסיף בהדרגה קוביות חמאה: מוסיפים קובייה ומערבבים עד שהיא נמסה, מוסיפים עוד אחת וכן הלאה. המטרה היא שהחמאה תישאר סמיכה ולבנה ולא תהפוך לנוזל שקוף. לסגור את האש, להוסיף מלח, פלפל, דבש וחרדל. לסנן לכלי נקי. את הבצל לא לזרוק.

הכנת דג:

  • את חתיכות הדג להפשיר, לשטוף ולייבש עם נייר סופג. לסדר על תבנית אפייה מרופדת, להמליח משני הצדדים ועל כל חתיכה לפזר בצל שנשאר מהרוטב. להכניס לתנור מחומם ל- 250 מעלות לחצי שעה.

הגשה:

  • על צלחת הגשה שמים מנת פריקה, מעליה כמה חתיכות דג ומעליו מוזגים מעט מהרוטב. לקשט אפשר עם בצל ירוק.
בתאבון!

שתפו: