סטה ברוטב בוטנים

סאטה מתכון

רכיבים:

פילה בשר לבן

ממרח בוטנים

רוטב סויה

רוטב טריאקי

שמן

מצרכים להגשה:

אורז

מלפפונים

גזרים

ביצים

חביתיות מוכנות קפואות

הוראות הכנה:

מהי לדעתכם, המנה האסיאתית הטעימה ביותר? אני את קולי נותנת לסאטה. ואני לא לבד. המיני-שיפודים האלה פופולאריים היום בכל העולם וגם בישראל. בכל מסעדה אסיאתית שמכבדת את עצמה אתם בוודאי תמצאו סאטה בשלל טעמים. למרות שלא חייבים ללכת למסעדה אם ממש בא לכם מנה מפנקת של סאטה. אפשר בקלות להכין אותם בבית. אפילו לא תצטרכו גריל ובטח שלא תחכו לאירוע מיוחד.

אני מציעה לכם מתכון פשוט עם צורת הגשה מרעננת, כזו שלא רק תחסוך זמן וכאב ראש אלא גם תשדרג מאוד את הארוחה. ולגבי הטעם, מבטיחה, הילדים ילקקו אצבעות. טוב, גם אתם!

הכנת סאטה:

  • כדי להכין סאטה, אתם יכולים להשתמש בכל סוג של בשר רך, אם כי אני ממליצה בחום על פילה בשר לבן אותו אני ממליצה לקנות במעדני מאניה, בגלל האיכות והטריות. הבשר מגיע אל חנויות הרשת הישר מחוות הגידול הפרטית, ללא מתווכים.
  • את הפילה הלבן חותכים לאורכו ואז לחתיכות לא גדולות לרוחב. מטגנים במחבת עם מעט שמן, 1-2 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת לצינון קל ואז מסננים מהנוזלים.
  • מכניסים את הבשר לקערה עם רוטב בוטנים, מערבבים היטב ומשפדים על שפודי עץ בגודל שמתאים לתבנית אפייה. מסדרים את השיפודים על התבנית המרופדת ואת הרוטב שנשאר מורחים מעל הבשר.
  • את השיפודים אופים בתנור (אפשר גם טוסטר אובן) 5-10 דקות בטמפרטורה מקסימלית. עדיף מתחת לגריל. הבשר יהיה רך מאוד ועסיסי, והציפוי יהיה פריך ולא יישרף כמו שזה בדרך כלל קורה במחבת.

הכנת רוטב בוטנים:

  • רוטב בוטנים זה עניין של טעם. יש הרבה מתכונים ואתם בהחלט יכולים להרגיש חופשי להוסיף את מה שאתם הכי אוהבים ובמינון הרצוי. אני מציעה לקחת 2 כפות ממרח בוטנים, להוסיף 1-2 כפות רוטב סויה, 1-2 כפות רוטב טריאקי (אפשר להחליף אותו ברוטב חמוץ מתוק או דבש) ועוד 2 כפות שמן. לערבב היטב. אפשר להוסיף צ’ילי גרוס ושומשום.

הגשה:

  • להכין אורז לבן רגיל. לטגן חביתה ולחתוך אותה לרצועות ארוכות. גם את המלפפונים והגזרים לחתוך לרצועות.
  • על צלחת הגשה להניח חביתית. מעליה אורז, רצועות של ירקות וחביתה. מעליהם שיפודי סאטה. לגלגל לרול ובתיאבון!

בתאבון!