סופלה שוקולד עם זפירים ודובדבנים

סופלה שוקולד עם זפירים ודובדבנים מתכון

רכיבים:

(לתבנית בקוטר 20 ס”מ ליותר מ- 12 מנות. למי שיש תבנית בגודל אחר, כתבו בתגובות ואני אעזור עם מידות)

200 גר’ שוקולד מריר

100 גר’ חמאה

3 ביצים

70 גר’ סוכר

1 כף ויסקי או רום

4 זפירים (ממתק מוקצף)

2 כפות ריבת דובדבנים

הוראות הכנה:

העוגה הזאת פשוט הורסת את הבריאות! אבל בקטע הכי טוב שיש. מעבר לכך שהיא טעימה בטירוף ונראית מושלם, אתם לא תאמינו כמה קל ופשוט להכין אותה. מה גם, במתכון שלה יש רק 5 מרכיבים (פלוס קישוטים) והיא לגמרי בלי קמח (סוכר ושומן ממש מעט).

אז באהבה… מוקדש לכל אוהבי השוקולד, שומרי הגזרה והנמנעים מגלוטן.

הכנת סופלה שוקולד:

  • ממיסים על בן מרי את השוקולד עם המחאה. מורידים מהסיר ונותנים להתקרר.
  • במעדני מניה מצאתי שוקולד מריר מעולה – רושן 78% מוצקי קקאו וגם זפירים טריים נהדרים. שם גם קניתי צנצנת של ריבת דובדבנים שלמים. הם עם חרצנים, אז למי שמפריע יכול להוציא, למרות שאם הדובדבנים מיועדים רק לקישוט – זה דווקא נחמד להשאיר חרצנים.
  • מקציפים חלבונים עם סוכר לקצב יציב אך לא חזק מדי. למסת השוקולד מוסיפים את החלמונים והאלכוהול. אחר כך בתנועות קיפול עדינות מכניסים את החלבונים המוקצפים.
  • שופכים את המסה לתבנית אפייה משומנת. אופנים 20 דקות ב- 170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת חדר. למי שאוהב את השוקולד שלו בטמפרטורת מקרר, כדאי להכניס את העוגה לכמה שעות נוספות במקרר.

הרכבת העוגה:

(למי ששומר על גזרה, אפשר לוותר על זפיר)

  • את העוגה מעבירים לצלחת יפה. למעלה מסדרים חצאי זפירים. מעליהם ריבת הדובדבנים. ברווחים אפשר להוסיף קצפת.

בתאבון!