בשנת 1997 הקימה קבוצת מניה מפעל לייצור מוצרי בשר ונקניקים מעושנים בראשון לציון, הנחשב לאחד מהמפעלים המתקדמים ביותר מסוגו בעולם.

תהליך הייצור המשוכלל מאפשר עיבוד של מגוון מוצרי בשר, כמעט ללא צורך במגע יד אדם ומשפר את איכות הבשר, טריותו ואורך חייו. מנהלי המפעל שמים דגש על הגדלת ערכי הבשר על פני ערכי השומן ובצורה זאת מעלים את הערכים התזונתיים של המוצרים.

תהליך הייצור נעשה בחדרי קירור גדולים, בטמפרטורות שאינן מאפשרות התפתחות של חיידקים ובקטריות למיניהם. החברה שמה דגש על שמירת סטנדרטים סניטריים גבוהים במיוחד, בפיקוח קפדני של מהנדסי מזון המתמחים בבקרת איכות המזון מתחילת תהליך הייצור ועד סופו.

haccp_mmifמפעל מעדני מניה עומד בדרישות התקנים של משרד התקנים הישראלי, משרד הבריאות והשירות הווטרינרי.  בשנת 2013 הוענקו למפעל תעודות על עמידה בתקני ביקורת ואיכות בינלאומיים Haccp, ISO 900.

המפעל עובד עם חברות מובילות בתחום המזון והתבלינים אשר מספקות את חומרי הגלם האיכותיים ביותר ותבלינים מכל רחבי אירופה.

תהליך הייצור נעשה ע”י מכונות חדישות ומתקדמות המיובאות מאירופה אשר עומדות בתקני בקרה ואיכות עולמיים. משנת 2001, החל המפעל לייצר גם מוצרי בצק ומאפים ממולאים עם מגוון רחב של טעמים ומילויים.

מעדני מניה מתמחה  בייצור נקניקים מותססים, (RAW)  שנעשים בתהליך של עישון ותסיסה. תהליך זה, בו לא נעשה שימוש בזרזים ובחומרים כימיים, ייחודי למעדני מניה. סדרת נקניקים זו זכתה במספר תחרויות שנערכו באירופה.